Atelier despre mușchi de vită cu Viorel Copolovici

Atelier despre mușchi de vită cu Viorel Copolovici

Mușchiul de vită este preferatul căutătorilor de carne fragedă, suculentă, prietenoasă. Deloc ieftină, deci cu atât mai pretențioasă când vine vorba de prepararea ei corectă. Vei primi și vei degusta mai multe rețete care au devenit, între timp, parte din istoria gastronomiei contemporane, dar vei avea ocazia să-ți și prepari singur, cu ajutorul nostru, friptura pe care ți-o dorești de multă vreme. Mai mult decât atât, poți pleca acasă și cu câteva medalioane pe care să-ți exersezi noile abilități. Ce vei învăța?

  • Noțiuni elementare de anatomie, poziționarea mușchiului de vită și avantajele acestei poziționări;
  • Părți componente, textură, consistență
  • Curățarea și fasonarea, tăieturi corecte
  • Timpi de preparare în funcție de grosime/gramaj și gradul de pătrundere al cărnii
  • Rețete clasice cu diverse părți ale mușchiului de vită
  • Rețete de sosuri pentru friptura din mușchi de vită

Preparate în demonstrație și degustare

  • Friptură din mușchi de vită preparată pe suprafețe și în moduri diverse
  • Beef Stroganoff cu garnitură de orez
  • Beef Wellington cu legume la abur în sos de piper verde
  • Fillet Steak Diane cu sos de muștar, brandy și ciuperci
  • Sos Gorgonzolla
  • Sos de piper verde
  • Sos Bearnaise

Secțiune practică

  • Fiecare cursant își va calibra / tăia propria friptură, o va prepara pe suprafața sau în formula aleasă (tigaie, grătar, cuptor, imersiune) și își va putea alege din garniturile și sosurile pe care i le punem la pentru pentru a-și customiza propria farfurie.
  • Opțional, fiecare cursant va primi încă două medalioane de mușchi de vită, pentru a le prepara acasă.

Data: 27.02.2016
Data limită pentru înscriere: 25.02.2016
Ora: 09:30 – 14:30
Preț: 250 lei / persoană

Participarea la acest seminar poate fi confirmată doar prin plata online a contravalorii menționate mai sus. Pentru eliberarea facturii, vă rugăm să completați datele din formular.

PARTENER:

kuppersbusch