curs-pui-mai-2016

DESPRE PUI, ÎN TOATE FELURILE. CU VIOREL COPOLOVICI

Piept de pui la grătar? Pulpe de pui la cuptor? Poate o supă din când în când? Universul puiului de găină este, însă, mult mai vazt decât ne-au impus până acum limitările experienței. Poate că imagiație am avea, dar oare tehnicile și metodele pe care le-am aflat până acum sunt suficiente cât să punem în valoare tot ceea ce ne oferă simpaticul și popularul puișor?

Ce vei învăța?

  • Informații generale despre achiziționarea puiului de găină, riscuri frecvente și decizii de consum
  • Tranșarea unui pui întreg, noțiuni despre modurile de utilizare ale tranșelor (practic)
  • Pui întreg la cuptor – legarea cu sfoară, proces și timp de coacere (demo)
  • Supa clară de pui (demo)
  • Ballotine din piept de pui umplut cu duxelle de ciuperci și cârnat afumat, preparat termic prin metoda poșării (practic)
  • Jambonette de pui umplut cu carne tocată, rumenit în tigaie și finalizat în cuptor (practic)

Activități ale participanților în timpul atelierului:

  • Participanții vor fi implicați activ în toate activitățile de mai sus ce poartă mențiunea (practic), primind ingredientele și instrumentarul necesar pentru derularea respectivelor etape ale atelierului.
  • Participanții vor putea degusta toate preparatele realizate pe durata atelierului, alături de garnituri preparate anterior de echipa Taste Learners

Data: sâmbătă, 14 mai 2016
Ora: 9:00-14:30
Data limită pentru înscrieri: vineri, 13 mai 2016, ora 12:00
Preț: 200 lei / persoană

Participarea la acest seminar poate fi confirmată doar prin plata online a contravalorii menționate mai sus. Pentru eliberarea facturii, vă rugăm să completați datele din formular.

Tip atelier – demonstrație, activitate și degustare. Participanții vor primi suportul de curs tipărit, conținând toate detaliile principale din timpul demonstrației, cantități și instrucțiuni tehnice, ingredientele și instrumentarul necesar preparării. La final și pe parcursul atelierului vom degusta preparatele din demo și cele realizate împreună.

PARTENER:

kuppersbusch