sosuri-si-baze

SOSURI ȘI BAZE ÎN BUCĂTĂRIA CONTEMPORANĂ, CU VIOREL COPOLOVICI

Prepararea sosurilor și fondurilor de bază este una dintre tehnicile principale pe care orice bucătar casnic sau profesionist ar trebui să o dețină și să o exerseze permanent. Stăpânirea metodelor de bază, așa cum au fost ele stabilite de părinții bucătăriei contemporane, ne va ajuta să descoperim mereu noi variante și să creăm propriile derivate potrivite preparatelor generate de imaginația noastră cu ajutorul ingredientelor pe care decidem să le folosim.

Ce vei învăța?

  • Noțiuni despre ingredientele de bază pentru supele concentrate de pasăre și de vită.
  • Procesul integral de preparare pentru fondul alb de pasăre și fondul brun de vită.
  • Etapele principale de preparare pentru un sos clar de carne, pe bază de fond brun de vită.
  • Noțiuni despre metodele de bază pentru îngroșarea sosurilor.
  • LE ROUX
  • Prepararea celor cinci sosuri-mamă ale bucătăriei contemporane franțuzești
    • Sos Bechamel
    • Sos Veloute
    • Sos Espagnole
    • Sos Tomate
    • Sos Hollandaise

Preparate oferite spre degustare:

  • Ou fiert tare pe cruton prăjit în unt clarifiat, cu sos Hollandaise și salam uscat
  • Supă Veloute cu ciuperci și piept de pui
  • Tournedo de vițel cu sos Bechamel
  • Coastă de porc la cuptor cu legume și sos Espagnole

Data: sâmbătă, 2 aprilie 2016
Ora: 9-14:30
Data limită pentru înscrieri: vineri, 1 aprilie 2016, ora 12:00
Preț: 220 lei / persoană

Participarea la acest seminar poate fi confirmată doar prin plata online a contravalorii menționate mai sus. Pentru eliberarea facturii, vă rugăm să completați datele din formular.

Tip atelier – demonstrație cu degustare. Participanții vor primi suportul de curs tipărit, conținând toate detaliile principale din timpul demonstrației, cantități și instrucțiuni tehnice.

PARTENER:

kuppersbusch