Ateliere De Gătit

Vei învață trucurile din spatele rețetelor delicioase și vei descoperi cum să jonglezi cu ingredientele precum un adevărat magician culinar.

[Aproape] Totul despre ouă

5 ore | Max. 12 persoane | 450 lei

Dacă îți plac ouăle și vrei să înveți cum să le prepari în moduri diferite, atunci ai aterizat unde trebuie. 

Pe parcursul a mai bine de trei ore  o să ne învârtim în jurul oului. Vom explora universul ouălor și vom învăța cum să le fierbem, să le prăjim, să le facem omlete sau să le încorporăm în rețete delicioase precum prăjitura cu cremă de ou sau salata Caesar cu ouă fierte.

Este ca un fel de curs intensiv de 'ouologie', unde vei învăța trucuri și secrete care îți vor schimba complet modul în care vezi ouăle. 

Oul este o adevarată minune nutrițională și culinară și dacă ar fi după mine, eu i-aș dedica o zi întreagă. 

Vă povestesc despre ou, istoria lui, de ce este el absolut minunat pentru noi și organismul nostru, demontăm mituri, după care trecem la partea practică, în care gătim câteva rețete, clasice sau mai moderne, de pe la noi și de aiurea. 

Învățăm despre structura lui, cum arată, ce conține, de ce e atât de miraculos, cu ce îl putem combina astfel încât să scoatem ce e mai bun din el.

    • Oua Benedict și/sau varianta lor vegetariană, Oua Florentine

    • Shakshuka - comfort food-ul familiei mele

    • Lapte de pasăre - desertul preferat al copiilor mei.

    • organizarea spațiului de lucru

    • siguranță și igiena alimentară

    • poșarea oualor

    • prepararea sosului olandez

    • prepararea sosului de roșii pentru shakshuka și asezonarea 

    • prepararea spumei de albuș

    • prepararea cremei anglaise

    • alte tehnici adiacente 

Recipe book cu zece rețete de feluri de mâncare cu și din oua. Plus un mic rezumat al tuturor lucrurilor povestite de mine în timpul workshop-ului. 

Înscrierile se fac doar prin completarea formularului de contact. După completare, vă vom contacta noi pentru informații suplimentare.

[Aproape] Totul despre tarte

3 ore - Tarte sărate și 3 ore - Tarte dulci | Max. 12 persoane | 250 lei pentru un atelier, 450 lei pachet ambele ateliere

Ador tartele și quiche-urile. 

Mi se par printre cele mai versatile feluri de mâncare, se transformă cu ușurință din vedeta unui brunch relaxat duminical, într-o gustare numai bună de pus la pachet copiilor luni la școală. Și de fapt, asta este farmecul lor: cu cât ai rabdare până a doua sau a treia zi, cu atât sunt mai gustoase. 

Ziceam că sunt versatile și nu exagerez deloc. Ingredientele sunt nenumărate și variantele de combinare tind ușor spre infinit. Totuși, trebuie respectate anumite tehnici și urmați anumiți pași și despre asta va fi vorba în acest atelier, unde veți învăța de la mine cum să faceți cel mai bun aluat de tartă.

Pentru că tartele și quiche-urile, pașii și tehnicile de preparare, necesită atenție și timp, pentru că gusturile și preferințele sunt diferite, vor exista doua ateliere de tarte - unul pentru tarte sărate și unul pentru tarte dulci. Puteți participa la ambele sau doar la un singur atelier.

    • organizarea spațiului de lucru

    • siguranța și igiena alimentară

    • preparare pate brisee/pate sucree

    • coacere

    • preparare appareil a creme prise sale

    • preparare creme amandine

    • blanșare, sotare

    • Quiche Lorraine / Tartă cu somon, ciuperci și broccoli

      sau

    • Tarte Bourdaloue / Tarte au Citron

      sau

    • Tartă cu leurdă

Recipe book cu zece rețete de tarte. Plus un mic rezumat al tuturor lucrurilor povestite de mine în timpul workshop-ului. 

Urmatoarele ateliere, surpriza Tarte cu leurdă și mult așteptatul atelier de Tarte dulci, au loc pe data de 26 și 27 Martie de la ora 18.00

#Pe Foc

Vrei să afli cum poți deveni un războinic al gustului, pregătit să cucerească lumea culinară ? Atunci abonează-te la newsletter și te ținem la curent cu turnirurile ateliere organizate în studioul nostru.

[Aproape] Totul despre salata perfectă

3 ore | Max. 12 persoane | 400 lei

Cuvântul ”salata” a ajuns să aibă niște conotații nefericite, însă prin acest atelier mi-am propus să le demolez pe toate și nu oricum. Teoretizăm, filosofăm dar ne punem și mâinile la treabă. Deconstruim salata, frunză cu frunză, o dezbrăcăm de mituri și apoi o reconstruim la loc, într-o formă nouă. Învățăm care sunt ingredientele ”musai” care ar trebui să existe într-o salată adevărată, cum să facem în așa fel încât să avem într-un singur bol toți macronutrienții și micronutrienții necesari și cum să combinam totul  în așa fel încât să fie gustoasă, sațioasă, și sănătoasă. 

[Aproape] Totul despre gustări

3 ore | Max. 12 persoane | 400 lei

Ciugulitul este unul din cele mai nocive obiceiuri ale vieții moderne. În cadrul atelierului vă voi arata care sunt procesele care au loc în organism atunci când ciugulim, de ce nu ne face bine pe termen lung și cum puteți scăpa de acest obicei. Vom face împreună mai multe variante de gustări rapide numai bune de luat la pachet.

[Aproape] Totul despre pește

4 ore | Max. 12 persoane | 400 lei

Un atelier plin de arome de mare, în care eu și invitatul meu special vă vom învăța aproape totul despre pește: care sunt beneficiile sale, care sunt principalele tipuri, care câte oase are, cum se curăță cele mai des întâlnite tipuri de pește, care sunt cele mai bune metode de a prepara peștele și multe, multe tips and tricks care vă vor face să adorați peștele și să îl includeți cât mai des în alimentația voastră. 

Sper doar că ne vor ajunge patru ore pentru asta 🙂

Înscrie-te!