Consiliere
Parentală

Ajut adulții să își înțeleagă copiii, atât pe cei care sunt ai lor cât și pe cei interiori, își crească încrederea în capacitatea lor de a gestiona problemele de parenting, își îmbunătățească relațiile familiale.

Ajut oamenii își descopere și dezvolte stilul de parenting, să înțeleagă și să accepte emoțiile copiilor, să se acordeze și să se alinieze cu acestea, să găsească un echilibru între a crea un mediu plin de iubire pentru dezvoltarea armoniosă a copiilor și a nu neglija limitele sănătoase și responsabilitățile copiilor.

Ajut oamenii să afle care sunt comportamentele normale și capacitățile copilului raportate la vârsta acestuia, felul în care familia interacționează, care pot fi consecințelor acțiunilor lor și cum sunt ele percepute și integrate de copil.

Vrei să îți îmbunătățești abilitățile de părinte, inclusiv comunicarea eficientă cu copiii tăi, gestionarea conflictelor, stabilirea limitelor și a regulilor, înțelegerea dezvoltării, comportamentelor și nevoilor copiilor?

Vrei să simți mai multă siguranță în abordarea situațiilor dificile și în luarea deciziilor care țin de educația și creșterea copiilor tăi?

Vrei să înveți modalități sănătoase de gestionare a stresului și a emoțiilor asociate cu rolul de părinte?

Vrei să înțelegi cum poți să impui limite cu empatie și într-un mod transparent, să afli care este tiparul temperamental al copilului tău?

Salut

Sunt Radu,

… omul căruia îi plac procedurile și apreciază rutinele;

… omul căruia îi place să vorbească și să povestească celorlalți din expereriențele și întâmplările personale;

… omul care iubește foarte mult copiii și animalele și care a încercat mereu și încearcă în continuare să înțeleagă emoțiile, să găsească echilibrul și să reconecteze familiile, adulții și copiii.

You’re probably wondering how I got here …

Împreună cu Bogdana încă de când Rebecca avea 3 ani iar David mai puțin de un an, am fost atrași de ideea de a căuta informații despre cum trebuie să ne creștem copiii, altfel decât ne-au crescut părinții noștri pe noi. Apoi am început să scriem despre experiențele personale pe blog-ul nostru “Calea Lactee”, unul din primele bloguri din zona de parenting din Romania.

Blogul a crescut, s-a născut Radu, cel de al treilea copil al nostru iar noi am devenit din ce în ce mai conștienți de faptul că multe din lucrurile pe care le făceam în procesul de creștere a copiilor erau bune.

Știam că încercam să facem lucrurile doar altfel decât le-au făcut parintii nostri, încercam să nu repetăm anumite tipare care veneau din trecut și eram și conștienți de greșelile pe care le făceam uneori chiar și din dorința de a face lucrurile bine.

Eu imi doream să devin “părinte profesionist”, să dedic cât mai mult din timpul meu copiilor și familiei și atunci am hotărât că viața mea trebuie să se schimbe. Acela a fost momentul în care am început să caut validare științifică pentru stilul de parenting pe care noi îl urmam. Copiii au crescut, informațiile despre parenting au început să fie din ce în ce mai vizibile și în Romania dar mă confruntam în continuare cu multe întrebări, mai ales că Rebecca trecuse în faza de preadolescență iar David venea tare din urma. În plus, lucru pe care cumva îl simt și acum, parenting-ul in Romania era și este considerat a fi o competență care are legatură mai mult cu partea feminină iar lipsa implicării taților în creșterea copiilor are legătură cu mentalitatea existentă în țara noastră.

În 2019 am aflat despre primul program științific de formare în parenting, programul Parenting Master Class, Bogdana m-a încurajat, m-am înscris și l-am absolvit cu brio. Mă pot mândri și cu faptul că sunt printre cei 3 bărbați care au absolvit acest program.

Peste noțiunile și competențele pe care le-am obținut, am adăugat certificările, cunoștințele și abilitățile mele de trainer, project manager, organizator de evenimente și experiența de mai bine de 20 de ani în diverse companii, de la Scop Computers, eMAG, Ticket Plus Romania și până la Toshiba. Până la a deveni consilier parental mai era un singur pas și pe acela l-am făcut în momentul în care mezinul familiei noastre a intrat și el în vârtejul preadolescenței.

bun…ce ziceam de consiliere Și parenting?

Ce este de fapt?

Este procesul și mediul în care un traducător - consilierul, explică adulților într-un limbaj adaptat și specific fiecăruia ceea ce copilul nu poate explica folosind cuvintele.

Este o forma de ghidaj și ajutor oferit părinților pentru a putea înțelege și a-și asuma rolul de parinte, pentru a putea conștientiza faptul că parenting înseamnă actul și atitudinea iubirii necondiționate.

Este despre si pentru parinti, este suportul pe care orice parinte il poate solicita si primi de la specialist atunci cand crede ca are nevoie de acesta.

Este și psiho-educație și îndrumare, este strategie construită împreună cu adulții și copiii acestora.

Și acum să definim “consilierul parental”

un fel de “ghid turistic care oferă informații despre atracțiile și experiențele specifice fiecărei destinații reprezentată de o etapă din viața unui copil”

Consilierul parental

este un partener de încredere pentru părinți, un profesionist în oferirea de sprijin și educație care abordează nevoile și preocupările părinților și copiilor într-un mod integrativ și cuprinzător

este un mediator între nevoile familiei, ale părinților și ale copiilor oferind soluții pentru relații sănătoase în interiorul familiei.

este și îndrumătorul care care va sta mereu alături de fiecare părinte care își dorește să devină o versiune mai bună a sa, care va ghida fiecare adult, mamă sau tată, bunic, bunică, cu căldură și fără presiune în depășirea obstacolelor acestor roluri atât de importante, minunate, dar și provocatoare.

este antrenorul care ajută la rezolvarea puzzle-ului numit parenting, cu piese care se schimbă în fiecare zi și fără să existe vreun indiciu în cutie.

NU ESTE părintele copilului și nu își va asuma niciodată acest rol în relațiile de consiliere.

NU ESTE o persoană apropiată care oferă sfaturi din perspectiva personală, nu este cineva care dictează sau judecă

Ce fac eu?

Vă creez și vă ofer un spațiu sigur în care să vă puteți exprima emoțiile și dificultățile fără a vă simți judecați.

Vă ascult și vă încurajez să vorbiți, să povestiți, vă susțin pentru a descoperi împreună care vă sunt nevoile specifice.

Vă ajut să înțelegeți problemele și să găsiți soluțiile potrivite fiecărei situații specifice.

Vă ofer sprijin pentru a calibra nevoile și emoțiile fiecăruia dintre voi cu cele ale copiilor voștri.

Vă ofer informație și suport folosindu-mă de abordări științifice din parenting, vă ghidez în dobândirea de noi abilități de parenting.

Vă conțin emoțiile fiecăruia și vă ofer posibilitatea de a lucra în ritmul vostru fără presiune pentru atingerea fiecărui obiectiv pe care îl stabilim împreună.

Mă bucur alături și împreună cu fiecare dintre voi atunci când găsiți drumul spre echilibru în relațiile voastre și în familia voastră.

Experiența creșterii a trei copii l-au făcut pe Radu să știe când și cum se trage acea linie subțire între “prieten” și “părinte”, între susținerea autorității și împărtășirea jocului, între complicitate și responsabilitate.

Experiența de trainer, cursurile urmate, îl fac pe Radu să fie expertul care știe să explice procese în profunzime și pe înțelesul tuturor. Radu întelege reacții și amplifică teoria cunoașterii cu experiența propie.
— Alexandru Oancea, director de marketig și vânzări

așadar, dacă…

  • Simți că ai nevoie de repere în legătură cu o anumită perioadă a dezvoltarii copilului tău?

  • Nu știi care sunt diferențele dintre nevoile și dorințele copilului tău, pe care și cum le poți satisface?

  • Simți că ești copleșit și ai nevoie de a înțelege ce se întâmplă cu copilul la un moment dat în dezvoltarea sa?

  • Nu știi dacă trebuie să îți faci griji sau să respecți propriul ritm de dezvoltare al fiecărui copil, fără să intervii?

  • Simți că apare confuzia sau nesiguranta, nevoia de validare sau verificare a anumitor credinte, asteptari sau cunostinte legate de parenting, pe care le-ai aflat, le-ai dobândit de la familia ta, de la parinții tăi?

  • Nu înțelegi atitudinea și comportamentul copilului tău, nu știi cum îl poți susține să își îndeplinească singur dorințele și să tolereze frustrarea neîndeplinirii lor?

  • Copilul tău se simte izolat și nu mai are încredere în tine?

  • Observi stări de frică și anxietate, stări de agresivitate

  • Plănuiești să te muți în altă țară

  • Copilul tău incepe să meargă la grădinița sau școală

  • Nu știi cum să setezi limite pozitive, nu știi cum să te conectezi cu restul familiei

  • Nu știi cum să gestionezi relația dinte frați

... atunci cu siguranță ai nevoie de ajutorul unui specialist în parenting.

Toate cele enumerate până acum sunt doar câteva din situațiile în care consilierea parentală te-ar putea ajuta. Este important să ai în vedere că fiecare persoană și situație sunt unice, iar consilierea în parenting poate fi adaptată nevoilor și obiectivelor individuale ale fiecărei familii.

Eu sunt aici să TE ajut în a deveni un părinte conștient, pentru a te învăța cum să te conectezi mai bine cu copilul tău interior și cei din familia ta, pentru a înțelege căt mai exact care sunt nevoile tale și ale familiei tale.

Cum lucrăm?

În sesiunile de consiliere parentală vom discuta mereu despre încredere, energie și siguranță, armonizare si acordare. Toate aceste aspecte le vom aborda și evalua mai întăi din perspectiva relației consilier - client și mai apoi, pe tot parcursul întâlnirilor, din perspectiva relației adult - copil.

Vom discuta pornind de la un principiu fundamental - “putem să le spunem copiilor orice dorim dar pănă la urmă ei tot vor face ceea ce au văzut la noi” și vom reveni la acest principiu de fiecare dată când va fi nevoie pe parcursul întălnirilor.

La prima întălnire vom face o prezentare a familiei voastre și a nevoilor care v-au făcut să solicitați consiliere parentală.

Apoi, vom stabilii obiectivele de atins pe termen scurt și lung și vom creiona o strategie de implementare a acestora.

Faptul că părinții își iubesc copiii este un dat dar oare câți dintre părinți reușesc să se armonizeze, să fie pe aceeași undă cu copilul lor în cât mai multe momente?

Vom explora împreună și vom dezvolta abilitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și emoțiile celor din jur. Vom învăța și conștientiza cum sa ne exprimăm emoțiile într-un mod sănătos și eficient, în familie, în relațiile cu copiii noștri.

Vom descoperi ce trebuie să faceți pentru a fii prezenți și a acorda atenție deplină copilului, oferindu-i spațiu pentru a-și exprima emoțiile și nevoile fără a fi judecat sau criticat.

Eu vă voi oferi suportul emoțional, resurse și cunoștințe despre modalități sănătoase de gestionare a stresului și a emoțiilor asociate cu rolul de părinte, materiale și instrumentele necesare pentru a răspunde în mod adecvat la nevoile emoționale, sociale și cognitive ale copiilor.

1:1

Ședințele de consiliere parentală pe care eu vi le propun se vor concentra pe ideile de inteligentă emoțională, acordare, conectare autentică și nevoi reale ale copiilor, pe calibrarea emoțiilor și a nevoilor în familia dumneavostră.

De Grup

Taste Learners va organiza și sedințe de consilierea parentală pentru grupuri de părinți. Aceste ședinte vor aborda probleme comune și sunt utile părinților care doresc să împărtășească experiențe și să obțină sfaturi de la alți părinți care trec prin probleme similare. Rolul meu în acest caz va fi acela de moderator și facilitator.

În Școli

Programele de educație parentală pot fi oferite și în școli, diverse comunități de părinți și ele se adresează acelor părinți ce doresc să își îmbunătățească cunoștințele și abilitățile de parenting într-un mod mai formal și structurat.

parcĂ mai era ceva …workshop-uri…da! aȘa!

ia un loc …

Îmi doresc ca workshop-urile să reprezinte modalitatea cea mai simpla de a vă oferi sfaturi și idei pentru a vă îmbunătăți abilitatile de parenting.

Aceste evenimente vor fi o oportunitate utilă pentru toți părinții de a-și extinde cunoștințele și de a lua contact cu experți în domeniul parenting-ului și cu alți părinți cu experiențe similare.

Pentru început, mă voi concentra pe informații care pot fi utile taților nu doar pentru ca asta sunt ci mai ales pentru că, am mai spus-o de multe ori, cred cu tărie ca tații sunt cel puțin la fel de importanți ca și mamele în creșterea copiilor și îmi doresc să schimb anumite mentalități existente în Romania, în această privință.

Workshop-urile vor avea ca invitați personalități și specialiști, prieteni și cunostințe care pot oferi informații valoroase, sfaturi și ajutor într-o gamă largă de probleme, cum ar fi educația copiilor, relațiile familia, emoțiile copiilor și înțelegerea acestora, nutriția, sănătatea, disciplina și dezvoltarea cognitiva și cea socială a copilului.

Iată câteva exemple de subiecte comune tratate în workshop-urile de parenting pe care eu le voi organiza:

  1. Gestionarea comportamentului dificil al copiilor prin metode practice și strategii pentru a ajuta părinții să gestioneze comportamentul agresiv, obraznic sau rebel, sfaturi despre cum pot parintii sa isi mențina calmul în situații dificile, sa isi motiveze copilul și cum să-i puna limite clare si in acelasi timp si normale si usor de inteles de catre copii

  2. Comunicarea eficientă cu copiii si abilitățile de comunicare dintre părinți și copii, empatie, emotii pozitive, coerenta dar si fermitate in exprimarea mesajelor

  3. Increderea și stima de sine la copii, încurajerea copiilor, recunoașterea și validarea tuturor realizările lor

  4. Pregătirea copiilor pentru școală, la orice varsta, cu sfaturi și idei pentru a ajuta copiii să-și dezvolte abilitățile academice și sociale pentru a fi pregătiți pentru școală, sfaturi despre gestionarea atat de catre parinti cat si de catre copii a tuturor provocărilor sociale și emoționale din școală.

  5. Dezvoltarea abilităților de parenting pozitiv, promovarea comportamentului pozitiv și a relațiilor sănătoase între părinți și copii, auto-control si abilități de rezolvare a conflictelor.

Ce am în plan pentru workshop-uri

  1. Există perfecțiune în meseria de părinte?

  2. Project management în parenting

  3. Părinte de copil sportiv

  4. Am nevoie de o școală normală pentru copilul meu

  5. Rutina la copii

  6. Adolescenții și preadolescenții din ziua de azi

  7. Cum încurajăm creativitatea copiilor

  8. Rolul animalelor de companie în creșterea copiilor

  9. Când trebuie să mergi la un specialist (medic, psiholog)?

  10. Vacanța perfecta pentru familiile cu copii

  11. Muzică și artă pentru copii

… socoteala de acasa …

Copiii mei despre tatăl ideal

Tatăl perfect pentru mine este tatăl care este mereu acolo pentru tine, care te iubeste și petrece cât mai mult timp cu tine, un tată care stă cu tine dacă ești trist sau supărat și mereu încearcă să te ajute.
— Radu Petru Victor, 12 ani
Pentru mine tatăl perfect este o persoană care are încredare în mine și timp pentru mine, mă încurajează în tot ceea ce fac. El este o persoană specială, unică, mă ajută atunci când am nevoie pentru ca eu să devin cea mai bună versiune a mea.
— David Ioan, 14 ani
Un tată ideal este acela care ascultă, își acceptă copilul asa cum este și îl iubește necondiționat, care îi explică cu calm copilului său când ceva este în neregulă sau când face ceva greșit, pentru a-l ajuta să nu mai repete greșelile. Un tată bun este acela care nu este strict și îi oferă libertate copilului său, cu anumite limite, dar nu îi controleaza viața și îl lasă să experimenteze.
— Rebecca, 17 ani

… și acum chiar am ajuns la workshop-uri …

1. Există perfecțiune în meseria de părinte?

Definiția unui tată perfect poate varia în funcție de perspectiva și valorile individuale. În general, un tată perfect poate fi descris în următoarele moduri:

Meet the Team

  • Iubitor și implicat

    Un tată perfect este iubitor și se implică activ în viața copiilor săi. El le arată afecțiune și le oferă sprijin emoțional constant, este prezent în momentele importante și se implică în activitățile copiilor săi, fie că este vorba de jocuri, lectură sau alte interese.

  • Model pozitiv

    Un tată perfect servește ca un model pozitiv de comportament pentru copiii săi. El arată că posedă calități precum onestitatea, responsabilitatea, respectul și compasiunea. Tatăl perfect își îndrumă copiii spre a face alegeri bune și să-și dezvolte propriul set de valori.

  • Susținător și încurajator

    Un tată perfect susține visurile și pasiunile copiilor săi și îi încurajează să-și urmeze interesele, îi sprijină în eforturile lor și le oferă încredere în capacitățile lor. Tatăl perfect este acolo pentru a oferi încurajare în momentele de eșec și a sărbători succesele copiilor săi.

  • Prezent și implicat în educație

    Un tată perfect este implicat în educația copiilor săi. El îi încurajează să învețe și să-și dezvolte abilitățile intelectuale. Tatăl perfect sprijină activitatea școlară și se implică în activitățile educaționale ale copiilor săi.

  • Comunicator eficient

    Un tată perfect este un comunicator eficient. El ascultă cu atenție și este deschis la dialog cu copiii săi. Tatăl perfect îi învață pe copii să-și exprime gândurile și sentimentele într-un mod sănătos și respectuos și își împărtășește, de asemenea, propriile experiențe și învățături de viață.

Și totuși, nimeni nu este perfect și fiecare tată are propriile sale calități și defecte.

Ceea ce contează cel mai mult este ca un tată să-și iubească și să-și sprijine copiii într-un mod autentic și să fie prezent în viața lor, oferindu-le un mediu sigur și iubitor în care să crească și să se dezvolte.

Toate aceste lucruri și multe altele le vom discuta la primul nostru workshop – Există perfecțiune în meseria de părinte?

Workshop-ul va avea o durată de 3 ore (cu o pauză de cafea de 15 minute), el va fi organizat în luna Martie iar costul pentru participare este de 200 lei de persoana. Pentru mai multe detalii referitoare la înscriere, vă rog să completați formularul de mai jos, de la finalul acestei pagini - Alege Workshop-ul. Mă puteți contacta și la adresa de email - radu@tastelearners.ro.

Workshop-ul va fi organizat cu un minim de 5 participanți.

2. Project management în parenting

Ca părinte de aproape 18 ani și project manager de peste 25 de ani, unul din lucrurile cele mai importante pe care le-am descoperit a fost acela ca project management-ul nu este doar pentru birouri.

Cu o strategie bine pusă la punct, planificare și puțină creativitate, puteți transforma orice atacuri de furie ale copiilor sau atacuri de panica ale voastre ca părinți ce se află în căutare de timp și soluții, în proiecte de rezolvat cu succes!

Câteva exemple de proiecte:

Meet the Team

  • "Dimineață fără haos"

    Obiectiv: Să ajungem la școală, antrenament sau alte activități, fără țipete și întârzieri.

    Plan: Stabiliți o listă de sarcini pentru fiecare membru al familiei și utilizați cronometre pentru a crea o competiție care să fie finalizată cu ieșirea din casă la ora potrivită. Cine poate încălța pantofii cel mai repede? Cine se spală pe dinți mai repede? Cine are ghiozdanul pregătit deja?

  • "Operatiunea legume ascunse"

    Obiectiv: Faceți copiii să mănânce mai multe legume.

    Plan: Transformați consumul de legume într-un joc de detectiv. Ascundeți legume în mâncăruri și oferiți recompense pentru descoperirea lor (atenție, recompesele se oferă după masă).

  • "Operatiunea curățenie în cameră"

    Obiectiv: Să îi convingem pe copiii mai mari, preadolescenți și adolescenți, să își strângă lucrurile aruncate peste tot

    Plan: Construiți echipe formate dintr-un adult și un copil și transformați sarcina de a curăța camera într-un joc distractiv; porniți muzica preferată a copiilor și încurajați-i să danseze sau să se miște în timp ce fac curățenie, apoi puneți cronometrul și vedeți cât de repede pot termina.

Așadar, dragi părinți, în loc să luptați cu haosul, stresul, panica și întrebările ce par uneori fără de răspuns, transformați-le într-o aventură de project management.

Cu o doză de planificare și mult umor, veți ajunge la “proiecte de parenting” de succes!

Workshop-ul durează 3 ore va fi susținut de mine, adică Radu Popescu, tatăl a trei copii de 17, 14 și 12 ani, consilier parental certificat, trainer, project manager și organizator de evenimente cu o experiență de mai bine de 20 de ani în diverse companii, de la Scop Computers, eMAG, Ticket Plus Romania, Alpha Leasing și până la Toshiba.

Workshop-ul va avea loc în luna Martie la Studioul Culinar Taste Learners.

Costul aferent participarii este de 200 lei/participant. Pentru mai multe detalii referitoare la înscriere, vă rog să completați formularul de mai jos, de la finalul acestei pagini - Alege Workshop-ul. Mă puteți contacta și la adresa de email - radu@tastelearners.ro.

Workshop-ul va fi organizat cu un minim de 5 participanți.

3. Părinte de Copil Sportiv - Scurt Ghid pentru succes

Acest workshop unic și distractiv este dedicat părinților de copii sportivi dar și celor care își doresc practicarea sportului (nu neapărat de performanță) de către copiii lor.

Îmi doresc de multă vreme să am ocazia să ofer o viziune de ansamblu asupra ceea ce înseamnă să fii un părinte de copil sportiv, evidențiind importanța sănătății și dezvoltării copiilor și oferind câteva sfaturi practice, din experiența familiei noastre, pentru a susține pasiunea pentru sport.

Dacă ai un copil care este deja implicat în activitatea sportivă sau dorești să-l încurajezi să înceapă, eu voi încerca să te ajut să descoperi câteva secretele pentru a deveni un antrenorul principal (principal e doar cel cu care se antrenează efectiv) al micuțului sportive.

  1. Ce sport este mai potrivit pentru copilul meu? Există sporturi pentru băieți și sporturi pentru fete?

  2. Cât costă activitățile sportive ale copilului meu?

  3. Care sunt tehnicile de motivare și încurajare eficiente, pentru a-i menține entuziasmul?

  4. Cum să construim o relație puternică cu antrenorii și colegii de echipă?

  5. Cum susținem pasiunea și performanța sportivă a copilului?

  6. Sfaturi pentru gestionarea echilibrului între școală, sport și timp liber.Oare are timp pentru toate?  

  7. Cum identificăm oportunitățile pentru dezvoltarea continuă a talentului copilului?

  8. Trebuie să fac și eu sport (împreună cu el)?

  9. Mă pot implica în deciziile antrenorilor?

  10. Meciurile, competițiile, medaliile și trofeele câștigate sunt pentru mine sau pentru copilul meu?

Acestea și multe altele similare sunt întrebări la care nici eu nu am avut un răspuns clar la început carierei sportive a băieților mei. Am experimentat, am citit, am căutat informație și apoi la momentul potrivit lucrurile “s-au așezat” și unele răspunsuri au venit de la sine.

La acest workshop, nu vei auzi discursuri plictisitoare sau jargon sportiv complicat. În schimb, vei experimenta o sesiune interactivă, discuții distractive și exemple reale din viața sportivă a copiilor.

Venind la acest eveniment, vei face un pas esențial pentru a deveni cel mai bun susținător al copilului tău sportiv, deschizând calea către excelență sportivă și creștere personală.

Workshop-ul durează 3 ore și va fi susținut de mine. În programarea acestuia am ținut cont de meciurile de polo ale băieților mei din campionatul național U13 și U15 (avem un calendar separat cu datele meciurilor, cantonamentelor, amicalelor…).

Workshop-ul va avea loc în data de 09 martie 2024, de la ora 11.00 la Studioul Culinar Taste Learners.

Costul participarii este de 200 lei/participant. Pentru mai multe detalii referitoare la înscriere, vă rog să completați formularul de mai jos, de la finalul acestei pagini - Alege Workshop-ul. Mă puteți contacta și la adresa de email - radu@tastelearners.ro.

Workshop-ul va fi organizat cu un minim de 5 participanți.

One last (we promise!) thing

Pentru întâlnirile viitoare facem o lista de prezență așa că alege-ți workshop-ul de care ești interesat ca să te notăm în agenda noastră și să te ținem la curent cu toate noutățile.

FAQ

  • Ședințele de consiliere au loc la sediul cabinetului meu, sediul Taste Learners din Cotroceni, strada Frederic Joliot Curie 18, apt. 3.

  • Ședințele de consiliere pot varia ca durată între 50 și 90 de minute, în funcție de specificul fiecărei întâlniri.

  • După ce stabilim îmăreună când și cum ne putem vedea, în prima ședință părinții povestesc despre care sunt nevoile lor. Împreună vom stabili un plan pentru viitor, obiectivele consilierii și cum vă pot ajuta.

  • La prima ședință de consiliere participă ambii părinți, daca este posibil. Este necesar ca în prima ședință să se adune informații valoroase despre ceea ce reprezinta nevoia familiei.
    După prima ședință consilierul se va întâlni, în funcție de fiecare situație și obiective, doar cu unul dintre părinți sau în continuare cu amândoi
    Sedința de consiliere este o discuție în care fiecare dintre părți vine cu perspectiva sa și în cadrul căreia se încearcă să se găsească cele mai bune soluții pentru nevoile părinților și ale copilului.
    În principiu copilul nu participă la ședințele de consiliere dar pot exista și excepții discutate mereu înainte de întâlnire. În cadrul ședințelor în care sunt prezenți și copiii, aceștia se pot juca, iar consilierul observă comportamentele copilului și dinamica familiei.
    Întodeauna la ședințele în care copilul este prezent în consiliere, va fi însoțit de unul sau ambii părinți.

  • Ședințele de consiliere parentală se desfașoară de obicei, o dată pe săptămână. În situațiile în care este nevoie, întâlnirile pot avea loc mai des.

  • O ședință de consiliere constă între 150 și 180 lei, în funcție de durata acesteia.

Contact